روش های پرداخت بین المللی – از صفر تا صد
زمانی که بحث از تجارت باشد، همیشه سطحی از ریسک یا اعتماد مطرح خواهد بود که چه فروشنده باشید و چه خریدار، هنگام تبادلات بینالمللی این موضوع اهمیت بیشتری پیدا میکند. بیشترین میزان این ریسک هم در رابطه با روش پرداخت بینالمللی است. روشهای پرداخت ارزی متنوعی برای واردکنندگان و صادرکنندگان در سرتاسر جهان وجود دارند. همچنان که دنیا به سمت جهانیشدن میرود، انواع بیشتری از روشهای پرداخت بینالمللی ظهور پیدا میکند.
هنگام خرید بینالمللی و مبادلات برونمرزی، خریداران ترجیح میدهند ارزانترین و مستقیمترین روش پرداخت ارزی را انتخاب کنند. بهعبارت دیگر، آنها به دنبال هر چیزی هستند که هزینه را کاهش دهد. اولویت دیگر آنها در پرداختهای بینالمللی اطمینان از دریافت و یا ارسال ارز به حساب مبدا و یا مقصد است.
عوامل تاثیرگذار در انتخاب روش های پرداخت بین المللی
- طول دوره قراردادِ بین خریدار و فروشنده و سطح اعتماد مابین آنها؛
- شرایط سیاسی، اقتصادی و قوانین کشورهای خریدار و فروشنده (سطح ریسک معامله دو کشور)؛
- وضعیت مالی و اقتصادی طرفین (بالاخص خریدار یا واردکننده)؛
- فاصله جغرافیایی بین دو کشور خریدار و فروشنده؛
- تعداد دفعات انجام معامله و مهلت پرداخت وجه و مبلغ قرارداد؛
در هنگام انتخاب روشی برای پرداخت بینالمللی، باید به یک سری مسائل توجه کنید؛ برای مثال، اگر فروشنده هستید، لازم است در رابطه با خریدار و کشور متبوعش اطلاعات دقیق و زیادی داشته باشید تا از معتبر بودن یا نبودن وی اطمینان حاصل کنید و بعد بر همین اساس، شرایط مناسب و ضروری را در متن قرارداد معامله بیاورید. اگر توجه و دقت لازم را نسبت به جزئیات داشته باشید، بعنوان صادرکننده یا فروشنده به لیستی سختگیرانه و دقیق از شرایط معامله و تجارت بینالمللی خواهید رسید تا بر اساس این لیست، مشتریان خارجی را بسنجید و در زمینه انجام یا عدم انجام معاملات بینالمللی با آنها تصمیم صحیحی بگیرید. یکی از موارد
مورد دیگری که باید هنگام انتخاب روش پرداخت مورد توجه قرار دهید، شرایط پرداخت است. باید مدت زمان خوبی را به بررسی بهترین شرایط با توجه به نوع کسبوکارتان اختصاص دهید. بعلاوه، لازم است همه اسناد درست و به لحاظ حقوقی قابل استناد باشند؛ بنابراین بررسیهای لازم را در این زمینه انجام دهید تا بعداً باعث تاخیر در قرارداد یا پرداخت نشوند.
چگونه پرداخت بین المللی مطمئنی داشته باشید؟
عوامل کلیدی در تجارت بینالمللی و دریافت وجوه ارزی خرد و کلان ، مشابه عوامل تاثیرگذار در تجارت داخلی هستند؛ در هر دو حالت، باید پروسهای شفاف و مشخص برای سنجش ریسک پرداخت وجود داشته باشد و افرادی متخصص از ابتدا تا انتهای پروسه معامله را زیر نظر داشته باشند تا از هر گونه مشکلی پیشگیری شود. علاوه بر انتخاب درست فروشنده / خریدار، باید برای انجام تراکنشها و پرداخت ارزی، از بانک،موسسه یا درگاه پرداخت بین المللی حرفهای، با تجربه و مطمئنی نیز کمک بگیرید.
ضرورت معاملات و پرداخت بین المللی
در روزگار امروزی که تکنولوژی با سرعت عجیبی رشد میکند و انسانها از جایجای دنیا با هم وارد ارتباط میشوند و مرزهای جغرافیایی دیگر محدودیت بهحساب نمیآیند، اگر میخواهید از رقبا جا نمانید، باید تفکری جهانی داشته باشید؛ یعنی باید به سمت خرید ارزی و تجارت بینالمللی حرکت کنید. با انجام معاملات تجاری در فراسوی مرزهای کشور متبوع خود، اگر فروشنده باشید، خواهید توانست به منافع مالی بالا برسید و کسب درآمد دلاری داشته باشید. از طرفی برای کشور خود هم ارزآوری خواهید کرد؛ اگر هم خریدار باشید، به رفع نیازهای اقتصاد، صنایع یا مردم کشور خود کمک بزرگی خواهید کرد. بعلاوه، با فروش کالاهای خارجی در بازار محلی خود، صاحب مزیت رقابتی خواهید شد. امروزه صادرات و واردات و در نتیجه پرداخت بینالمللی از ضروریترین و همچنین از سودآورترین بخشهای روابط بین کشورها هستند.
یکی از رازهای موفقیت در این مسیر، ارائه روشهای متنوعی برای پرداخت میباشد. این روشها میبایست مطمئن و امن بوده و شرایط مطلوبی برای هر دو طرف (خریدار و فروشنده / واردکننده و صادرکننده) داشته باشند. واردکنندگان معمولاً تمایل دارند پیش از پرداخت ارزی وجه، کالای خود را تحویل بگیرند. از طرفی هم صادرکننندگان ترجیح میدهند پیش از ارسال کالا، مبلغ مربوطه در حسابشان باشد. با توجه به فاصله جغرافیایی بین دو کشور (که ممکن است حتی در قارههای مختلفی هم باشند)، ضروری است که حتماً روش پرداخت بینالمللی بهدرستی و با توافق طرفین انتخاب شود.
روش پرداخت بین المللی یعنی چه؟
بیایید پیش از آشنایی با انواع روشهای پرداخت بینالمللی، با مفهوم دقیق عبارت «روشهای پرداخت بینالمللی» آشنا شویم:
روشهای پرداخت بینالمللی، ابزارها و مکانیزمهایی هستند که بهواسطه آنها خریدار / واردکننده بهای کالای مورد معامله را به فروشنده/ صادرکننده میپردازد. بر اساس روش منتخب، شرایط تراکنش و نقلوانتقال مالی بین طرفین مشخص خواهد شد؛ مثلاً اینکه پرداخت قبل یا بعد از تحویل کالا صورت میگیرد. در همه روشهای پرداخت بینالمللی، بانکها و موسسات مالی برای پرداخت وجه و وصول مبلغ نقش دارند، اما فقط در برخی از این روشها بانکها نقش واسطهای خواهند داشت و ریسک پرداخت ارزی و خرید بینالمللی را کاهش خواهند داد.
انتخاب روش پرداخت، عموماً با توافق طرفین انجام میشود و بسته به عوامل متعددی است. بدون در نظر گرفتن شرایط طرفین، کشورها، نوع کالا و… نمیتوان یک روش واحد را به همه توصیه کرد. بدیهی است در هر معامله بر اساس شرایط مربوطه میبایست مناسبترین روش پرداخت ارزی برای تجارت بینالمللی انتخاب گردد.
انواع روش های پرداخت
خریداران معمولاً تمایل به پرداخت در دیرترین زمان ممکن را دارند؛ از طرفی فروشندگان ترجیح میدهند در سریعترین زمان ممکن هزینه کامل را به روشی مطمئن و امن دریافت کنند. فروشندگانی که شرایط پرداخت جذابتر و روشهای پرداخت متنوعتری ارائه دهند، نسبت به دیگر رقبا برتری خواهند داشت.
اصلیترین روشهای پرداخت بینالمللی عبارت هستند از:
- پیشپرداخت (Advanced Payment یا Cash in Advance)؛
- اعتبار اسنادی (Documentary Credit یا Letter of Credit)؛
- حساب باز
- برات (پرداخت وصولی)
- ارسال محموله
در این مقاله با انواع روشهای پرداخت بینالمللی بههمراه ویژگیهای مثبت و منفی هر کدام آشنا خواهیم شد.
-
پیشپرداخت (Advanced Payment یا Cash in Advance)؛
در این روش خریدار کل هزینه را پرداخت میکند و سپس، فروشنده کالا را ارسال کرده و به خریدار تحویل میدهد. پیشپرداخت مطلوبترین روش پرداخت برای فروشنده است، در حالی که بیشترین ریسک را خریدار میپذیرد؛ زیرا بعد از پرداخت کل وجه، وی باید منتظر ارسال کالا در موعد مقرر توسط فروشنده بماند. از طرفی، جریان پول کاملاً به نفع فروشنده بوده و خریدار گارانتی یا تضمینی برای دریافت کالا یا اطمینان از وضعیت کالا در زمان تحویل ندارد. برای پرداخت ارزی در این روش، معمولاً از کارت اعتباری یا پرداخت الکترونیکی از بانکها استفاده میکنند. البته بانکها درگیر ضمانت، واسطهگری یا کنترل اعتبار اسناد و طرفین نخواهند شد؛ بنابراین هزینههای بانکی در این روش بسیار پایین خواهند بود و همین عامل این روش را بسیار ارزانتر از سایر روشها خواهد کرد. این روش غالباً زمانی توصیه میشود که فروشندگان با مشتریان جدیدی معامله میکنند یا اینکه از مشتریان قدیمی هستند اما امتیاز کارت اعتباری آنها پایین است. بعلاوه، اگر کالا بسیار ارزشمند و گرانقیمت باشد، معمولاً این روش مناسبتر از سایر روشهای پرداخت بینالمللی خواهد بود. همچنین، اگر خریدار اعتبار یا سابقهای طولانی در مبادلات تجاری بینالمللی نداشته باشد، یا کشور خریدار ریسک بالایی به لحاظ سیاسی و اقتصادی داشته باشد، یا اینکه اگر تقاضا برای کالا بسیار زیاد باشد، فروشنده مایل به استفاده از روش پیشپرداخت خواهد بود. معمولاً این روش برای معاملات کوچکتر مورد استفاده قرار میگیرد. هیچ صادرکنندهای نمیتواند صرفاً با ارائه این روش در بازار رقابتی، امیدی به بقای کسبوکارش داشته باشد.
مزایا و معایب پیشپرداخت برای خریدار و فروشنده
- کمترین منفعت در این روش متعلق به خریدار است. در این روش، خریدار با ریسک عدم تحویل کالا یا دریافت کالایی آسیبدیده روبهرو است. کل هزینه را هم یکجا میبایست پرداخت کند که به نفع وی نیست.
- به لحاظ اطمینان از پرداخت کل مبلغ بهصورت یکجا، ریسک مالی برای فروشنده وجود ندارد. اما اگر این تنها روش ارائهشده توسط فروشنده باشد، ممکن است خریداران ترجیح دهند با رقبا وارد معامله شوند؛ بنابراین ریسک از دست دادن مشتریان مطرح میشود.
اعتبار اسنادی (Documentary Credit یا Letter of Credit)؛
این روش یکی از امنترین و مطمئنترین روشهای پرداخت بینالمللی برای واردکنندگان و صادرکنندگان است، زیرا موسسات مالی معتبر (مثلاً بانکها) هم در این روش مطرح هستند. نقش آنها نیز بهصورت میانجی بوده و سطحی از تعهد را برای دو طرف خواهند داشت.
پرداخت بر اساس اعتبار اسنادی توسط بانکهای هر دو طرف (خریدار و فروشنده) انجام خواهد شد. بر اساس شروط و شرایط معامله، خریدار به بانک خود دستور پرداخت مبلغ توافقشده به بانک فروشنده را میدهد. سپس بانک طرف خریدار، سندی را به عنوان اثبات دارا بودن تمکن مالی لازم برای انجام معامله به بانک فروشنده ارسال میکند. نهایتاً زمانی که همه شرایط کامل و دقیق رعایت شوند و تحویل کالا نیز بهدرستی صورت بگیرد، وجه به حساب فروشنده پرداخت خواهد شد. یعنی روش اعتبار اسنادی در اصل تعهد یا قولی به صادرکننده، از طرف بانکی معتبر است، مبنی بر اینکه در صورت رعایت صحیح همه شروط معامله، پرداخت بهموقع و بهصورت کامل انجام خواهد شد. این روش یکی از مطمئنترین روشهای پرداخت بینالمللی بهحساب میآید.
مراحل کلی پرداخت بر اساس اعتبار اسنادی:
- دو طرف معامله در رابطه با شرایط قرارداد و معامله بحث کرده و نهایتاً به توافق میرسند.
- خریدار / واردکننده از بانک خود درخواست برگه یا سند اثبات اعتبار میکند.
- بانک طرف خریدار، سند مربوطه را آماده کرده و به بانک طرف فروشنده / صادرکننده ارائه میکند.
- محموله کالاها ارسال میشود.
و برگه حملونقل کالاها و رعایت همه شرایط از طرف بانک فروشنده به بانک خریدار ارسال میشود.
- بانک طرف خریدار، صحت و اعتبار برگه دریافتی را تایید کرده و وجه مربوطه به حساب فروشنده / صادرکننده واریز میشود.
- واردکننده / خریدار کالاها را تحویل میگیرد.
مزایا و معایب اعتبار اسنادی برای خریدار و فروشنده:
- خریدار در این روش پیش از پرداخت ارزی از ارسال کالا اطمینان خواهد داشت. بعلاوه، فروشنده ملزم به انجام شروط و شرایط معامله خواهد بود.
- فروشنده نیز از اعتبار خریدار به واسطه اثبات بانکی اطمینان خواهد داشت. همچنین خریدار نیز ملزم به رعایت شروط و شرایط قرارداد خواهد بود. این روش ریسک پایینی برای فروشنده خواهد داشت.
میزان رواج این روش پرداخت در اقصی نقاط جهان را با هم ببینیم:
اتحادیه اروپا ۹%
باقی نقاط اروپا ۲۰%
آمریکای شمالی ۱۱%
آمریکای لاتین ۲۷%
خاورمیانه ۵۲%
آسیا ۴۳%
آفریقا ۴۹%
استرالیا و نیوزلند ۱۷%
روش برات وصولی اسنادی (Documentary Collection یا Documentary Bill of Exchange)؛
در این روش، فروشنده / صادرکننده از بانک خود میخواهد که تنها در صورت دریافت وجوه ارزی، اسناد مربوط به فروش و تجارت بینالمللی را به طرف خریدار / واردکننده تحویل دهند. یعنی حتی اگر کالاها برای خریدار ارسال هم شوند، تحت مالکیت فروشنده خواهند بود تا زمانی که کل مبلغ خرید بینالمللی پرداخت شده باشد. در این روش دو حالت وجود دارد:
اسناد در قبال پرداخت (Documents Against Payment)؛
در این حالت صادرکننده مالکیت اسناد را به بانک میدهد و بعد از انجام پرداخت توسط خریدار، این اسناد به خریدار ارائه میگردند. پس از دریافت اسناد، خریدار / واردکننده مالک کالاها بهحساب خواهند آمد. در این حالت ریسکی که برای صادرکننده وجود دارد، این است که احتمال عدم پرداخت توسط خریدار وجود دارد. هر چند که در این صورت نهایتاً خریدار نمیتواند کالاها را دریافت کند، اما فروشنده نیز امکان توسل به مرجع یا سندی برای مطالبه خسارت نخواهد داشت.
مراحل این روش:
- قرارداد تجارت بینالمللی بین طرفین، پس از رسیدن به توافق در رابطه با شروط و شرایط بسته خواهد شد.
- صادرکننده کالاها را به سمت خریدار ارسال میکند و بعد اسناد مربوط به معامله را به بانک میدهد.
- بانک طرف فروشنده، تصاویر اسناد را برای طرف خریدار ارسال میکند.
- بانک طرف خریدار با ارائه تصاویر اسناد، درخواست پرداخت وجه را به خریدار ارسال میکند.
- خریدار مبلغ را به حساب بانک خود واریز میکند.
- بانک طرف خریدار وجه را به بانک طرف فروشنده منتقل میکند.
- بانک طرف فروشنده مبلغ معامله را به وی پرداخت میکند.
اسناد در قبال قبولی (Documents Against Acceptance)؛
در این حالت، بانک طرف فروشنده به نیابت از وی، از بانک طرف خریدار درخواست ارائه اسناد به خریدار را خواهد داشت.
مراحل این روش:
- قرارداد معامله بین طرفین پس از رسیدن به توافق در رابطه با شروط و شرایط بسته خواهد شد.
- صادرکننده کالاها را به سمت خریدار ارسال میکند.
- فروشنده / صادر کننده اسناد مربوط به معامله را به بانک خود میدهد.
- بانک طرف فروشنده اسناد را برای طرف خریدار ارسال میکند.
- بانک طرف خریدار با ارائه اسناد از خریدار درخواست پرداخت مبلغ مربوطه را خواهد داشت.
- خریدار مبلغ را به حساب بانک خود واریز میکند و بعد اسناد را دریافت کرده و کالاها را نیز تحویل میگیرد.
- بانک طرف خریدار وجه را به بانک طرف فروشنده منتقل میکند.
- بانک طرف فروشنده مبلغ معامله را به وی پرداخت میکند.
مزایا و معایب برات وصولی اسنادی برای خریدار و فروشنده:
- خریدار در این روش نفع و اطمینان اقتصادی بیشتری دارد.
- این روش منافع زیادی برای فروشنده ندارد. از طرفی، تضمین پرداخت از سوی بانک نداشته و در قبال لغو معامله هم حفاظتی از فروشنده نمیشود.
حساب باز (Open Account)؛
پرداخت بینالمللی بر اساس حساب باز در حقیقت زمانی صورت میگیرد که کالاها طی ۳۰، ۶۰ یا ۹۰ روز پیش از سررسید پرداخت ارزی، ارسال شده و به خریدار تحویل داده میشوند. این روش نفع زیادی برای خریدار دارد، اما برای صادرکننده / فروشنده ریسک بالایی بههمراه خواهد داشت. معمولاً خریداران / واردکنندگان از فروشندگان درخواست موافقت با پرداخت بر اساس حساب باز دارند، زیرا این روش در کشورهای بسیاری مرسوم است. بعلاوه، کلاً پرداخت بعد از تحویل کالا مطلوبِ خریدار بهحساب میآید. عملاً در این روش کالا بهصورت نسیه به خریدار فروخته میشود. نام این روش نیز از تجارت سنتی و باز ماندن حساب مشتری در دفتر ثبت حسابداری وام گرفته شده است. معمولاً این روش زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که خریدار فردی بسیار معتبر باشد یا فروشنده او را کاملاً بشناسد. در پرداخت بر اساس حساب باز، فروشنده در عمل مکانیزم یا سند مناسبی برای وصول وجه کالاها و دریافت وجوه ارزی از خریدار ندارد و صرفاً در قرارداد تجارت بینالمللی به روش پرداخت اشاره مینمایند. البته فروشنده در این روش دستش برای کاهش مدت زمان پرداخت یا کوتاهتر کردن سررسید پرداخت ارزی باز است. باید بدانید که برخی شرکتهای بیمه یا ارگانهای دولتی با توجه به ریسک بالای این روش، این نوع معاملات را مورد پوشش بیمهای قرار میدهند. در ایران این ریسک میتواند توسط صندوق ضمانت صادرات مورد پوشش قرار بگیرد.
مزایا و معایب حساب باز برای خریدار و فروشنده:
- خریدار کالاها را پیش از پرداخت بینالمللی دریافت مینماید و به لحاظ گردش نقدینگی هم سود میکند. در این روش ضرر چندانی متوجه خریدار نیست.
- هرچند این روش ریسک بسیار بالایی برای فروشنده دارد، اما او میتواند در بازار رقابتی با این روش مشتریان را تحت تاثیر قرار داده و آنها را متقاعد به ترجیح دادن او نسبت به رقبا کند.
ترید فاینانس و ارسال محموله (Consignment and Trade Finance)؛
این روش از برخی جهات شباهتهایی به روش حساب باز دارد، اما پرداخت نهایی تنها زمانی صورت میگیرد که خریدار کالاها را فروخته باشد و عرضهکننده آنها را به مصرفکنندگان تحویل داده باشد. البته مالکیت کالاها تا زمان فروش به مصرفکننده، متعلق به فروشنده / صادرکننده خواهد بود و خریدار / واردکننده در حقیقت مسئول مدیریت فروش و رساندن کالا به دست مصرفکننده نهایی خواهد بود. صادرات کالاها با این روش ریسک بسیار زیادی برای فروشنده خواهد داشت زیرا تضمین هیچگونه پرداختی نخواهد داشت. از طرفی، چون کالاها سریعتر عرضه شده و در دسترس مصرفکنندگان قرار میگیرند، این روش میتواند با فروش سریعتر کالاها و کسب درآمد ارزی به صادرکننده کمک کند. بعلاوه، این روش هزینه انبارداری را نیز برای فروشنده / صادرکننده کاهش میدهد.
مزایا و معایب ارسال محموله و ترید فاینانس برای خریدار و فروشنده:
- خریدار صرفاً پس از فروش نهایی کالاها به مصرفکننده نهایی ملزم به پرداخت وجه میباشد و این در خرید بینالمللی قطعاً به نفع وی است. با این حال، ممکن است نیاز به فضا و هزینه بالایی برای انبارداری کالاها داشته باشد. جز این مورد، این روش ضرر چندانی برای خریدار ندارد.
- در این روش هزیههای نگهداری و انبارداری برای فروشنده بسیار پایینتر خواهند بود و نیاز به پروسه انبارگردانی و انبارداری چندانی نیز نخواهد داشت. بعلاوه، این روش نوعی مزیت رقابتی نیز برای فروشنده بهحساب میآید. البته، عدم تضمین پرداخت تا زمان فروش نهایی کالاها و عدم دسترسی یا امکان مدیریت کالاها از نکات منفی این روش برای فروشنده هستند.
مقایسه سطوح ریسک در روشهای پرداخت بین الملی برای خریدار و فروشنده
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، مطمئنترین تا پرریسکترین روشها برای صادرکننده / فروشنده بهترتیب عبارت هستند از: پیشپرداخت، اعتبار اسنادی، برات وصولی اسناد، حساب باز، ارسال محموله.
از طرفی، کمریسکترین تا خطرناکترین روشها برای خریدار عبارت هستند از: ارسال محموله، حساب باز، برات وصولی اسناد، اعتبار اسنادی، پیشپرداخت.
بدون در نظر گرفتن سطوح ریسک یا اطمینان از روشهای پرداخت بینالمللی مختلف، باید بگوییم برخی از این روشها در برخی نقاط جهان برای خرید بینالمللی بیشتر مورد توجه قرار گرفته و کاربرد دارند. برای مثال، در خاورمیانه، آمریکای جنوبی و آسیا روش پرداخت ارزی بر اساس اعتبار اسنادی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد، در حالی که در اروپا و آمریکای شمالی بیشتر روش پرداخت بینالمللی بر اساس حساب باز برای کسب درآمد ارزی رواج دارد. در جنوب آفریقا و استرالیا هم پرداخت بر اساس حساب باز و برات وصولی اسنادی رایج بوده و در روسیه و برخی نقاط دیگر از آفریقا، پیشپرداخت و اعتبار اسنادی بیشتر مورد توجه هستند.
فراموش نکنید که روشهای دیگری نیز برای پرداخت بینالمللی در مبادلات و تجارت بینالمللی میان کشورها وجود دارند، اما روشهایی که در این مقاله معرفی کردیم، مطمئنترین و متداولترین روشها در سرتاسر جهان هستند.
نکاتی مهم در رابطه با پرداخت بینالمللی
- تجارت بینالمللی در هر صورت سطحی از ریسک را خواهند داشت؛ بنابراین در طول دوره پرداخت مبلغ و تحویل کالاها، همین ریسک باعث سطحی از عدم شفافیت یا تردید مابین خریدار و فروشنده خواهد بود.
- تا زمان پرداخت نشدن کل مبلغ، هر فروشی برای فروشنده / صادرکننده بهمنزله ارسال هدیه به خریدار خواهد بود. بنابراین، فروشندگان غالباً تمایل دارند در کوتاهترین زمان ممکن دریافت وجوه ارزی برای آنها محقق شود؛ حداقل تا پیش از ارسال کالاها به سمت خریدار.
- تا زمان تحویل کالاها، هر پرداختی برای خریدار / واردکننده بهمنزله اعانه و اهدای پول به خیریه خواهد بود. بنابراین، خریداران معمولاً مایل هستند پرداخت را تا حد ممکن به تعویق بیاندازند؛ حداقل تا زمان تحویل کالاها و حتی فروششان در بازار کشور خود.
درگاه پرداخت بینالمللی چیست؟
پرداخت وجوه ارزی از طرق مختلفی صورت میگیرد که یکی از آنها درگاه پرداخت ارزی است. درگاه پرداخت بینالمللی در اصل سرویسی برای کمک به پروسه پرداخت بینالمللی بهصورت آنلاین است؛ البته مهم نیست کسبوکار مربوطه آنلاین باشد یا آفلاین. از طریق درگاه پرداخت بینالمللی افراد قادر خواهند بود با کارت اعتباری، کیفپول الکترونیکی و … خرید ارزی یا دریافت وجوه ارزی داشته باشند.
ویژگیهای بهترین درگاه پرداخت بینالمللی
با توجه به اهمیت پرداخت ارزی یا دریافت حواله ارزی بین المللی (مثلاً در قالب درآمد دلاری)، در تجارت و پرداخت بینالملی افراد نیاز به انتخاب درگاه پرداختی مناسب و قابل اعتماد خواهند داشت. بیایید با هم ویژگیهای بهترین درگاه پرداخت بینالمللی را بشناسیم:
- امنیت بالا؛
- هزینه مناسب؛
- پذیرش انواع روشهای پرداخت؛
- سازگاری با انواع پلتفرمهای تجاری؛
- پشتیبانی و خدمات مشتریان قوی؛
کلام پایانی
در قرن ۲۱ام با ارتباطات عمیق و گسترده میان کشورها، تاجرها نیز باید از فرصت حداکثر بهره را برده و علاوهبر فروش کالاهایشان در کشور متبوع خود، باید وارد معاملات و تبادلات، و تجارت بینالمللی شوند تا هم به بازار جهانی دسترسی داشته باشند و هم با دریافت وجوه ارزی، منافع مالی فراوان و درآمد ارزی بهدست بیاورند. با این حال، با توجه به قوانین کشورهای مختلف و البته با در نظر گرفتن فاصلههای جغرافیایی، لازم است هم خریداران و هم فروشندگان در تبادلات میان کشورها، با توجه به نوع کالا و شرایط هر دو طرف، مناسبترین روش را برای پرداخت بینالمللی انتخاب کنند تا طرفین، تضمین لازم را برای تحویل کالا یا دریافت وجوه ارزی داشته باشند و بتوانند به بقای خود در بازار رقابتی جهانی ادامه دهند.
نظرات